КОНКУРСА МИС БЪЛГАРИЯ СВЯТ 2020 ОТМЕНЕН НА ФОНА НА ОГНИЩЕТО КОВИД-19

Икономическият удар от COVID-19 е вече факт. Най-голямата криза, която човечеството помни от Втората световна война насам. Първоначално финалът на конкурса Мис България Свят 2020, се предвиждаше да се проведе между май и юли, с различни предварителни кръгове, които да определят селекцията на победителките за Мис Свят и Мис Вселена, както и техните подгластници за Мис Гранд Интернешънъл, Мис Интерконтинентал и Топ Модел на Света. Предвид извънредната ситуация покрай коронавируса, организаторите отложиха конкурса. „Това е чувствително време, когато цялата страна полага големи усилия да предотврати COVID-19“, заяви Венета Кръстева, лицензиант на Мис Свят и Мис Вселена за България и ръководител на Организационния комитет „Мис България Свят 2020“.

“Организация Бок Стар Моделс приема много сериозно пандемията, а безопасността на нашите представителки и победителки е наш главен приоритет. Насърчавам всички да спазват предпазните мерки препоръчани от местните здравни служители, за да предпазят най-вече себе си и своите близки. Организацията ни все още приема регистрационните бланки за участие на кандидатките, но отговорът как и кога ще бъде организиран конкурсът ще се сформира според развитието и тежестта на епидемичната обстановка. Присъединяваме се към глобалната общност с благодарността си към онези, които продължават да работят за справяне с въздействието на всички тези неблагоприятни събития.“

От самото си учредяване в България – през 1988 г., конкурсът „Мис България Свят” е част от най-големите световни титли за красота в света и първата и единствената по рода си национална марка, която представя красотата, душевността, ценностите и таланта на българските жени в световен мащаб.


„Във времена на социална дистанцираност е по-важно от всякога да останем свързани. Ето защо, като български представители на MUO, стартирахме движение за социална медийна ангажираност с хаштаг #UniverseUnited, за да насърчим изграждането на общност за взаимна подкрепа през това време на разделение и изолираност. Макар че настоящите ни носителки на титли са социално ограничени и вероятно се чувстват безсилни да бъдат от помощ, ние им предоставяме възможност да се свържат с милиардната общност от фенове на конкурса Мис Вселена, особено с жените, за да продължат да вдъхновяват, мотивират и бъдат обществено полезни с подкрепата си. Знам, че имате множество въпроси относно идните месеци. Ние също. Обещаваме, че ще направим всичко възможно да ви информираме в тази постоянно променяща се ситуация. Понастоящем, отлагаме провеждането на националният финал „Мис България Свят” в края на октомври 2020 г. Ще ви уведомим, след като местоположението бъде потвърдено и финализирано; и като подробностите за събитието станат достъпни. Като лична бележка, докато размишлявам за това кризисно време и тревогите около неизвестността за бъдещето ни… Това, което научих през всичките трудни моменти на дълбока несигурност, около работата ми като Национален директор на международни формати за красота в България, е, че сме устойчиви и да, вярвам, че предстоят по-добри дни за нас, стига да се съхраним като хора и заживеем като общност. 
Пожелавам на всички да са в безопасност и добро здраве в тези тежки времена на изпитания за всички нас. Бъдете здрави!”