Мис Свят е най-старият международен форум за красота в света.

Мис Свят е най-големия международен конкурс за красота. Ежегодно във формата участват представителки над 130 страни от цял свят. За да заемат участие в Мис Свят, представителките на дадена страна трябва да станат победители в националния конкурс на Мис Свят за дадената държавата. Всички победителки от националните конкурси, са крайните финалистки участващи в световния финал. Британската организация “Miss World“ е първата благотворителна световна организация за красота и най-реномираната марка-организатор на най-големият телевизионен международен формат за красота в света.
 Според официалните статистики “Мис Свят” се нарежда на второ място по интерес в света, след провеждането на ежегодните награди “Оскар”.

Каролина Биевлеска – Полша
Мис Свят 2022

Mануши Чхилар – Индия
Мис Свят 2017

Ролийн Щраус – Южна Африка
Мис Свят 2014

Ивиан Саркос – Венецуела
Мис Свят 2011

Ксения Сухинова – Русия
Мис Свят 2008

Унур Бирна Вилхялмсдотир – Исландия
Мис Свят 2005

Tони-Анн Синг – Ямайка
Мис Свят 2019

Стефани Дел Вал – Пуерто Рико
Мис Свят 2016

Меган Янг – Филипините
Мис Свят 2013

Александрия Милс – САЩ
Мис Свят 2010

Чжан Цзъ Лин – Китай
Мис Свят 2007

Ванеса Понсе де Леон – Мексико
Мис Свят 2018

Mирея Лалагуна – Испания
Мис Свят 2015

Вън Сяю – Китай
Мис Свят 2012

Кайен Алдорино – Гибралтар
Мис Свят 2009

Татяна Кучарова – Чехия
Мис Свят 2006

Основан е във Великобритания от британеца Ерик Морли през 1951. След неговата смърт през 2000, неговата съпруга Джулия Морли продължава каузата на съпруга си обединяваща най-красивите жени в света и застава начело на благотворителната организация.

Ерик Морли

Джулия Морли

Мистър Свят е най-изтъкнатият и реномиран световен конкурс за мъже. Форматът за джентълмени е част от веригата  “Мис Свят”, конкурса е основан през 1996.  “Мистър Свят” е общопризнат, като най елитния международен конкурс за мъже в света. За разлика от женската версия на формата, конкурсът “Мистър Свят” се провежда на всяка четна година и веднъж на две години.